Desactivar Loader

Arriba la cabina de gel o Frigidarium al Club Esportiu Mediterrani

Arriba la cabina de gel o Frigidarium al Club Esportiu Mediterrani

Arriba la cabina de gel o Frigidarium al Club Esportiu Mediterrani,

Dins de la renovació de la sala de l’Aquacem del Club Esportiu Mediterrani, s’inclou una cabina de gel o Frigidàrium que constarà d’una font de gel i d’un mur de gel compactat de 5 a 10 cm. d’espessor amb un sistema de retroil·luminació darrere del mateix mur que genera un clima específic de color o canvi del mateix: efecte conegut com a “cromoteràpia“. La columna de gel de més d’1,5 m. instal·lada en la cabina de fred, aconsegueix mantenir una temperatura baixa a l’interior que junt amb la font de gel facilita les teràpies de gel o crioteràpies que alhora amb els efectes de la cromoteràpia, formen una eina de gran valor com a tractament de diferents malalties i una font de salut i prevenció de lesions.

Efectes terapèutics de La cabina de fred o “Frigidarium”:

   La teràpia amb fred per a tot el cos es va desenvolupar al 1980 al Japó i posteriorment fou aplicada en tot el món.
La cabina de gel és un element que millora sensiblement el procés de dilatació i contracció dels vasos sanguinis quan es realitza una sessió de bany termal, sauna o bany de vapor, inclús d’hidroteràpia aportant els següents beneficis:
a) Tractament de malalties reumàtiques
b) Reacció tèrmica
c) Augment de la despesa energètica

Tractament de malalties reumàtiques:

  L’ús de la teràpia amb fred per tot el cos es considera una de les possibilitats terapèutiques més eficaces per a les malalties reumàtiques. En molts estudis s’ha demostrat els esforços positius amb relació al procés d’inflamació, a la sensibilitat al dolor i a la mobilitat dels pacients. Mostrant-se beneficiosa en malalties reumàtiques, problemes amb els discos intervertebrals, pròtesis de maluc i genoll, col·lagenosis i neurodermitis.

Reacció tèrmica:

L’ús de la teràpia amb fred produeix una reacció tèrmica al cos que provoca:

Una disminució del dolor amb un efecte analgèsic, produint sedació local, disminuïnt la sensibilitat i la percepció del dolor múscul-esquelètic.
Un efecte vasoconstrictor, ja que el fred redueix l’aportament sanguini, aspecte útil per a tractar inflamacions provocades per traumatismes o d’altres.
Una disminució de l’espasme muscular, gràcies al fet que el fred, produeix una acció miorelaxant podent reduir l’espasticitat, és a dir relaxant el múscul quan està massa tens.
És per això que la reacció tèrmica produïda pel fred és útil per alleugerir la simptomatologia de contusions, esquinços, estrebades musculars, o per a reduir les molèsties després de l’activitat física intensa.

Augment de la despesa energètica:

L’aplicació de fred, actua provocant un descens de la temperatura corporal, amb la qual cosa el cos tracta de compensar la situació generant energia a expenses dels dipòsits de greix acumulats al mateix cos, provocant així una pèrdua de pes i tonificant els teixits per evitar la flacciditat, a la vegada que estimula el Sistema Limfàtic i augmenta l’oxigenació de la pell.

Informa’t per fer-te soci, millora i cuida la teva salut amb tots els serveis exclusius pels nostres associats.

Vine i gaudeix d’aquest servei al Club Esportiu Mediterrani
Comparteix-ho:

Tags: